Intrare gratuită la muzeu

Muzeul Național al României oferă publicului intrare gratuită în anumite zile ale săptămânii.

Muzeul Național al României este deschis în fiecare zi de luni până vineri. Un nou orar de deschidere a fost stabilit în 2016, ceea ce înseamnă că vizitatorii pot vizita fără restricții în timpul orelor de deschidere, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică când rămân închise.

Muzeul este situat în Piața Unirii, în istoricul Mila de Aur a Bucureștiului, într-o clădire cu o arhitectură iconică și mai multe încăperi eclectice.

Muzeul Național al României invită publicul să viziteze gratuit expozițiile sale permanente. Muzeul oferă, de asemenea, un tur ghidat gratuit care se desfășoară în limba română.

Muzeul Național al României este o instituție publică care a fost fondată în 1878 și este dedicată studiului, cercetării și expoziției istoriei, culturii și artei României. Este situat în centrul Bucureștiului, lângă Piața Unirii.

Muzeul a fost închis din 1940 până în 1947 din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost redeschis la 8 septembrie 1957. În 1973 a devenit instituție de stat independentă în subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Muzeul Național al României este un muzeu din orașul București care expune artefacte românești din preistorie până în zilele noastre. S-a estimat că există peste două milioane de obiecte în colecția sa. Cu toate acestea, taxa de intrare la muzeu este destul de scumpă și nu toată lumea își poate permite.

Pentru a rezolva această problemă, Muzeul Național al României a inițiat un nou proiect numit „Intrare gratuită într-o instituție culturală”, care aduce oamenilor bilete de intrare gratuite timp de un an la fiecare achiziție a unui act de identitate, permis de conducere sau pașaport în original. Cărțile de identitate și pașapoartele sunt disponibile la orice instituție de stat pentru doar 24 EUR, în timp ce permisele de conducere costă 38 EUR.

Vedeți picturile din muzeu

Vizitatorii se vor bucura cu siguranță de picturile de la Muzeul Național al României. Colecțiile lor conțin o mare varietate de picturi de la Renaștere la modern.

Muzeul are o colecție permanentă de peste 5.000 de lucrări adunate de la înființarea sa în 1878. Muzeul a fost înființat la 20 decembrie 1878 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza și soția sa Elena Bălcescu la inițiativa Doamnei Elisa Hillebrand.

Galeriile muzeului prezintă nu numai pictori români, ci și artiști din diferite țări care au fost influențați de cultura României de-a lungul timpului.

Muzeul Național al României este un muzeu care a fost înființat la București în anul 1864 și este una dintre cele mai importante instituții culturale din țară.

Acesta adaposteste peste 45.000 de opere de arta si artefacte, inclusiv picturi ale unor artisti romani celebri precum Nicolae Grigorescu si Constantin Brancusi.

Colecția muzeului este formată în primul rând din artă românească din antichitate și până în prezent, dar include și opere de artă străine. Colecția muzeului cuprinde peste 45.000 de opere de artă și artefacte cu accent pe pictura românească din secolul al XIX-lea.

Muzeul Național al României este una dintre cele mai importante instituții din București care adăpostește o colecție de peste 20.000 de obiecte. Picturile din muzeu au fost toate donate de colecționari români și străini.

Muzeul Național al României este situat pe Dealul Mitropoliei, la capătul estic al Pieței Kiseleff, în centrul Bucureștiului.

Muzeul are expoziții despre istoria României, descoperiri arheologice din toată România și piese din diferite perioade și stiluri; are o bibliotecă cu o mare colecție de documente legate de istoria, artele și științele României.

Colecțiile permanente includ icoane din secolele XV-XVIII, picturi din secolele XIX-XX – inclusiv lucrări ale unor artiști precum Gheorghe Tattarescu,