Muzeul Gorjului

Gabriela a primit o serie de premii și a expus în camere diferite. Lucrările sale au fost publicate în Forbes România, Forbes Uppercase Magazine, Communication Arts, PDN, Atlanta Magazine și în alte publicații. Alexandru Stefulescu Gorj Muzeul Regional este o importantă instituție publică cu expoziții, galerii de artă, seminarii și proiecte culturale care vizează educarea și divertismentul comunitatea locală.
Pentru a înțelege cum a luat ființă acest loc interesant, cum s-a dezvoltat și cum a devenit ceea ce este astăzi, trebuie să călătorim înapoi în timp și să dezgropăm o mică bucată din istoria României. Povestea de azi este despre Muzeul Satului din Curtisoara (Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtisoara), la aproximativ 10 km de Casa Mea din Targu Jiu, capitala regiunii. Casa sculptorului Constantin Brancusi, care s-a nascut in 1876 si aici si-a trait copilaria, se pastreaza cu arhitectura originala, mobilier si alte obiecte de uz casnic.
Multe alte frumoase case vechi tradiționale din regiune au fost cumpărate și mutate în frumoasa zonă rurală pentru a forma un muzeu în aer liber al vieții satului. În 1975, autoritățile locale au deschis Muzeul Satului prin construirea a două case istorice.
Aceste obiecte fac parte din colecția noastră de peste 350.000 de obiecte. Infrastructura noastră ne permite să ne atingem obiectivele principale de educare a publicului, conservare și promovare a patrimoniului nostru cultural. Se compune din săli mari de conferințe, săli de expoziție, laboratoare de restaurare și spații de depozitare pentru bunuri culturale. Avem printuri de arta imprimate pe hartie de 300 g / mp 100% fara acid, pH neutru, cu proprietati de arhivare.
Metalele durabile și tehnicile de imprimare luxoase oferă camerei dvs. o notă modernă. Imprimeurile noastre foto standard sunt ideale pentru încadrarea imprimărilor cu hârtie de arhivă robustă, reproduceri vii și cadre perfecte. Mihai Topescu, un cunoscut artist al sticlei din Romania listat in ghidul de Arta Contemporana a sticlei, intampina vizitatorii atelierului sau pentru a-l urmari pe el si echipa sa realizand sticlarie decorativa ornamentata.
T Târgu Jiu este capitala județului Gorj, o regiune de pajiști, dealuri și munți cu multe atracții naturale și culturale de explorat. Orașele și satele mici caracterizează regiunea și au o arhitectură tradițională minunată. Curtisoara adaposteste un interesant muzeu in aer liber cu o colectie de hambare, magazine de vin, case de moara si o cula inchisa din secolul al XVIII-lea, un conac traditional cu un design cu un singur etaj popular in zona si o biserica datand din 1820.
Vizitatorii se pot bucura de fotografii ale vietii lui Brancusi si de lucrari ale altor artisti romani moderni. Mai multe spa-uri și mănăstiri din munți invită la excursii populare. Localizarea geografica a Parangului si Godeanu in masivul Cernei face ca judetul Gorj sa fie una dintre putinele regiuni in care factorii combinati duc la o activitate turistica intensiva.
La 31 iulie 2000 au fost găsite 7 hoteluri, pensiuni, 4 moteluri, 4 vile, 4 cabane, 2 Paturi și mic dejun, 2 campinguri, 6 bungalouri și 2 case turistice. Capacitatea totală de cazare turistică a fost de 1.475 locuri, din care 857 în hoteluri.
Gorj (Judet) este un judet din sud-vestul Romaniei si se intinde pe o suprafata de 5.602 kilometri patrati. Alpii Transilvaniei, Carpații Meridionali și Subcarpații se ridică deasupra așezărilor, în timp ce văile sunt situate în zonele joase. Populația din Județul Gorj la data de 1 iulie 2000 a fost 39,480.9 persoane, 2181 mai puține decât la 1 iulie 1996, cu 16,794.4 persoanele care locuiesc în zonele urbane și 22,825.5 în zonele rurale.
Teritoriul contesei Gorj a făcut parte din regiunea istorică a provinciei Oltenia de Nord. Targu Jiu, cel mai important centru urban al Gorjului, dateaza din 1429. Din secolul al X-lea până în secolul al XIII-lea, Județul Gorj a făcut parte independentă dintr-un grup politic condus de lituanieni.
În evaluările proiectelor ulterioare ale UE Memori, metoda Memori a fost utilizată pentru a avertiza dozimetrele organice, etichetele pasive de mediu și eșantioanele împotriva acidului acetic și formic. Riscul s-a dovedit a fi moderat și comparabil cu siturile muzeale europene tipice.
Dacă Muzeul dvs. dorește să devină membru al rețelei, vă rugăm să completați formularul de mai jos. Faceți clic pe imagine pentru a vizualiza o vizualizare mai mare sau faceți clic aici pentru a salva și descărca. Cel mai mare risc a fost observat în spațiul expozițional deschis al clădirii principale a Muzeului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *